Мазето – една интересна идея за разширяване на жилищното пространство.

По дефиниция жилищното пространство никога не стига. Тогава човек започва да мисли как да промени това. Най-бързият начин е закупуването на ново жилище с достатъчно пространство за нуждите на семейството. Това обаче е една скъпа процедура и често е неприложима. В този момент идва напомощ идеята да се използва максимално наличното пространство.
Няма къща, която да не разполага с мазе. Обикновено това помещение се ползва за съхранение на зимнина, инструменти и други подобни предмети, или за складиране на неща които отдавна сме изхвърлили от употреба, но ни е жал да се разделим напълно с тях. С малко фантазия, малко работа и съответните материали, можем да превърнем това помещение в нещо много различно.
В повечето случаи мазето заема цялото пространство под къщата. Това означава, че е достатъчно обширно, за да може да се раздели на части, които да намерят своето ново приложение. Една част може да си се запази като килер, зимник и мокро помещение за перални сушилни и др. подобни и дори малка работилничка за хоби. По-голямата част от помещението, след като се облицова и застеле със съответните материали, можем да използваме като уютна всекидневна например.
Друго приложение на новооткритата жилищна площ би било превръщането и в спортна зала или място за забавление. Една маса за билярд би внесла в такова помещение един аристократичен прифкус.
Ако пък оборудваме мястото с камина и много етажерки с книги, можем да открием очарованието на една почти средновековна библиотека, в която да потънем с желание в света на фантазията.
Да не забравяме и традиционната за българския бит механа. Издържана изключително в битов селски стил, с уюта на зиданата камина на дърва, дървените мебели, китениците и всички дребни аксесоари. Чудесно място за незабравими мигове със семейството и приятелите.

Tuesday the 24th. 888Poker. Laminate flooring
Copyright 2012

©