Стълбите в дома – необходимост, аксесоар или практичност?

Когато говорим за стълбите в дома важи всяко от изброените окачествявания: на първо място стълбите са необходимост за да се усвоят максимално и удобно всички части на жилището, също така стълбите са един непреходен аксесоар за жилището, та дори и в едноетажните жилища и апартаменти и не на последно място те биха могли да бъдат едно много практично допълнение за всеки дом.
Добре подбраният вид стълби допринася за уюта и удобството на дома. Разбира се при подбора на вида стълби трябва да съобразим много неща, околната обстановка, кой и как ще използва стълбите, обзавеждането и т.н.
Много често в малките едноетажни жилища нестандартните решения със стълби дават интересни възможности за пестене и максимално използване на пространството.
В една детска стая, използвана от две или повече деца например, двуетажното легло е почти задължително, това предполага наличието на стълби за достигането до второто ниво на леглото, а защо да не използваме тези стълби и като един своеобразен шкаф, при който всяко стъпало представлява чекмедже.  Ако стълбите свързват два етажа и са вътрешни за стаите, подстълбишното простъранство може да се уплътни със етажерки във вид на библиотека.
Интернет предлага стотици идеи за това как да използваме стълбите, въпрос на вкус и решение е да изберем нашият собствен стил. Важно е само да съобразим всички необходими параметри за приложение и стил и ще получим чудесно бижу за нашия дом.

Tuesday the 24th. 888Poker. Laminate flooring
Copyright 2012

©